A-Z Night #1

  • Date & Time: 21.02.2017 - 20:00
    21.02.2017 - 23:30
  • Event Type:
Normaal - € 8 Studenten- of lerarenkaart - € 5 Combiticket 2 A-Z Nights - € 12 Reserveer

Gaan de kunsten de wereld redden? Maken ze ons weerbaar? Vinden we oplossingen in het kunstonderwijs, of zullen we het zelf moeten doen? Makers & denkers gaan tijdens A-Z night met elkaar in dialoog, op zoek naar principes die een artistieke praktijk waardevol maken.

PETRA VAN BRABANDT (BE):
is moraalfilosofe. Ze schrijft over kunst, pornografie en luiheid en doceert Semiotiek en Art, Design & Context aan Sint-Lucas Antwerpen. Ze stelt vragen over taboes, vastgeroeste denkpatronen en stereotypering en laat ons zelf diezelfde vragen stellen. Ze lokt graag uit: waar liggen de nieuwe urgenties voor het kunstenonderwijs?

 

JAY OSGERBY (UK):
studeerde samen met Edward Barber architectuur en interieurdesign aan het Royal College of Art in Londen. In 1996 richtten ze onder de naam Barber & Osgerby hun eigen design- en architectuurstudio op. Sindsdien tasten ze de raakvlakken af tussen industrieel design, meubeldesign en architectuur; van de Olympic Torch 2012 in Londen tot en met de koninklijke munt. Hun studio won een legio aan prijzen. Volgens Jay Osgerby is dat alles te danken aan een zeer uiteenlopende multidisciplinaire (studie)achtergrond.

 

CHRISTOPH ZELLWEGER (UK/CH):
wordt gezien als een van de meest uitdagende ontwerpers van hedendaagse sieraden in Europa. Traditioneel opgeleid als goudsmid in Zwitserland, trok hij pas op latere leeftijd naar de Royal College of London. Zijn radicale experimentele praktijk en gehaaste, onuitputtelijke zoektocht om grenzen te verleggen, dankt hij naar eigen zeggen, aan dit late studietraject. Naast zich te richten op zijn atelier, doceert en onderzoekt hij aan de Sheffield Hallam University.

VOERTAAL VAN A-Z NIGHTS IS ENGELS. 

“Geëngageerde kunstenaars: de wereld luistert niet.”
— Hans den Hartog Jager, curator & auteur

“Creativiteit moet tegenwoordig overal. Het leren van creativiteit ook. Werkelijke creativiteit vereist daarentegen de mogelijkheid om zich op een eiland te kunnen terugtrekken”
— Pascal Gielen, professor cultuursociologie

Hans den Hartog Jager
Pascal Gielen
Normaal - € 8 Studenten- of lerarenkaart - € 5 Combiticket 2 A-Z Nights - € 12 Buy ticket