A-Z Night #1: We (don’t) need (no) art education

  • Date & Time: 21.02.2017 - 20:00
    21.02.2017 - 23:30
  • Venue: Kapel Clarenhof
  • Event Type:

Gaan de kunsten de wereld redden? Maken ze ons weerbaar? Vinden we oplossingen in het kunstonderwijs, of zullen we het zelf moeten doen? Makers & denkers gaan tijdens A-Z night met elkaar in dialoog, op zoek naar principes die een artistieke praktijk waardevol maken.

Voertaal van A-Z nights is Engels. 

Annelys De Vet (NL):
Annelys de Vet is sinds 2009 hoofd van de designmaster ’Think Tank for visual strategies’ aan het Sandberg Instituut in Amsterdam. Ze is oprichter en ontwerper van ‘Subjective Atlasses’, een project dat regio’s en landen zoals Colombia, Hongarije en Friesland vanuit persoonlijke perspectieven in kaart brengt, waarmee bestaande vooroordelen aan het wankelen worden gebracht. Ook is ze oprichter van het inclusieve design label Disarming Design from Palestine.et dat in 2016 de Henry van de Velde communication prijs won.

 

JAY OSGERBY (UK):
studeerde samen met Edward Barber architectuur en interieurdesign aan het Royal College of Art in Londen. In 1996 richtten ze onder de naam Barber & Osgerby hun eigen design- en architectuurstudio op. Sindsdien tasten ze de raakvlakken af tussen industrieel design, meubeldesign en architectuur; van de Olympic Torch 2012 in Londen tot en met de koninklijke munt. Hun studio won een legio aan prijzen. Volgens Jay Osgerby is dat alles te danken aan een zeer uiteenlopende multidisciplinaire (studie)achtergrond.

 

CHRISTOPH ZELLWEGER (UK/CH):
wordt gezien als een van de meest uitdagende ontwerpers van hedendaagse sieraden in Europa. Traditioneel opgeleid als goudsmid in Zwitserland, trok hij pas op latere leeftijd naar de Royal College of London. Zijn radicale experimentele praktijk en gehaaste, onuitputtelijke zoektocht om grenzen te verleggen, dankt hij naar eigen zeggen, aan dit late studietraject. Naast zich te richten op zijn atelier, doceert en onderzoekt hij aan de Sheffield Hallam University.

 

BEKIJK DE AFTERMOVIE (credits: Collectief Ruiven)

BEKIJK DE LIVE ILLUSTRATIES VAN WIDE VERCNOCKE